Wat is creatieve coaching?

Creatief bezig zijn

‘Schilderen is gewoon een andere manier om een dagboek bij te houden.’ Pablo Picasso

Creativiteit is voedend en verhelderend. Het wekt moed, vrijheid en inspiratie op, die het gemakkelijker maken om oude patronen op een leuke positieve en veilige manier te doorbreken.

Ieder mens heeft een eigen rijke binnenwereld vol gevoelens, ervaringen, gedachten en wensen. Door te tekenen en schilderen maak je deze beelden zichtbaar. Je tekening is een afspiegeling van je innerlijk.

Gevoelens en emoties zijn soms moeilijk te verwoorden. Met deze non-verbale methode ben je in staat om op een andere manier te communiceren. Je maakt verbinding tussen je binnenwereld in je buitenwereld.

 

Daarnaast zorgt creativiteit zonder prestatiedruk voor de broodnodige ontspanning!

 

Reflectief schrijven

Reflectief schrijven is een proces waarbij je als schrijver nadenkt over je eigen ervaringen, gevoelens, gedachten en handelingen.

Het is een manier om bewustzijn en begrip te ontwikkelen over jezelf en de wereld om je heen. Bij reflectief schrijven ga je als het ware in gesprek met jezelf door je gedachten en gevoelens op papier te zetten.

Reflectief schrijven kan verschillende vormen aannemen, zoals het bijhouden van een dagboek, het schrijven van een reflectieverslag of het schrijven van een persoonlijk essay.

Het gaat erom dat je als schrijver inzicht krijgt in jezelf en je omgeving door je eigen ervaringen en observaties te analyseren en te evalueren.

Reflectief schrijven kan helpen bij persoonlijke groei en ontwikkeling, het verbeteren van je schrijfvaardigheden en het ontwikkelen van een dieper begrip van complexe onderwerpen.

Het kan ook nuttig zijn bij het ontwikkelen van professionele vaardigheden, zoals reflecterend vermogen, kritisch denken en probleemoplossend vermogen.

‘In de stilte tussen de woorden zit een mooi gedicht.’

Verhalen stellen je in staat je een nieuwe, hoopvolle en motiverende werkelijkheid voor te stellen. En deze tegelijkertijd als ‘echt’ te ervaren. Zo kan een  toekomstverbeelding in verhaalvorm gezond leven bevorderen.

Een verhaal door jou geschreven bijvoorbeeld vanuit je eigen toekomst versterkt je motivatie. Ook toon je meer veerkracht bij tegenslag. Je verhaal is duidelijk, je doel helder. Een gezond en energiek leven is binnen handbereik.

Door het schrijven werk je actief aan jezelf. Een goede basis om op voort te bouwen of om in te zetten als het niet zo gaat als je zou willen.