Slim voorraadbeheer
Tips:
Opdracht
Hoe slim beheer jij jouw voorraad?
Dit doe ik al | Dit doe ik niet | Hoe doe ik dit nu? | Kan/wil ik dit veranderen? | |
Mijn voorraad | ||||
Eten uit het zicht en buiten handbereik bewaren (geen schaaltjes op tafel en geen onopgeruimd aanrecht) | Ja/nee | |||
Plekken als auto en bureau snoepvrij en snackvrij houden | Ja/nee |
Slim aan tafel en in de keuken
Pas op met het snacken tijdens eten koken of bakken. Daarnaast eet je meer wanneer je met anderen eet, uit gezelligheid. Let op de grootte van het bord, hoe groter het bord hoe meer je eet.
Neem alle tijd om te eten, maar eet niet per se je bord leeg. Schep slim op. De helft van het bord met groente, een kwart met aardappelen/granen, een kwart met vlees, vis of vleesvervangers (ook peulvruchten).
Hou jezelf voor de gek door een hoog smal glas te vullen in plaats van een klein laag glas. Vul glazen, desertbakjes etc voor een groot gedeelte met voeding met de laagste energiedichtheid. En laat zo min mogelijk bezorgen, de porties zijn altijd te groot en een hoge energiedichtheid.
Wees slim!
Tips
Opdracht
Hoe slim kook en bak jij? Hoe slim eet jij aan tafel?
Dit doe ik al | Dit doe ik niet | Hoe doe ik dit nu? | Kan/wil ik dit veranderen? | |
Als ik kook en aan tafel zit | ||||
Tijdens het koken niet snoepen van de ingrediënten | Ja/nee | |||
Koken voor het aantal personen dat mee-eet, niet automatisch het hele pak of potje gebruiken | Ja/nee | |||
In de keuken opscheppen, alleen bijvoorbeeld salade op tafel | Ja/nee | |||
Restjes van tafel opruimen
|
Ja/nee | |||
Rustig eten en bewust genieten
|
Ja/nee | |||
Stoppen als ik genoeg heb gehad | Ja/nee |