Eerste Hulp Bij Thuiswerken (EHBT)

Amandelmuffin met appel

Ook thuiswerkers hebben honger … Sterker nog, menig kantoorwerker is sinds de Coronaquarantaine gedwongen om thuis aan de slag te gaan en met een vertwijfelde blik in de koelkast of voorraadkast. Weg met de sixpack!

Snel amandelmuffins maken, lijkt me. Amandelmeel gebruik ik veel. Voedzaam en het bevat veel mineralen en belangrijke vetzuren. Klinkt leuk, maar baksels met amandelmeel is vooral lekker. Voordat ze klaar zijn komt al een tijdje de verleidelijke geur je tegemoet.

Ikzelf doe er vaak iets minder suiker door en gebruik Sukrin. Verder is het uitproberen wat jouw smaak is.

Met appel is de muffin heerlijk fris, maar natuurlijk kun je er ook stukjes chocolade doorheen gooien (van een reep met 72% cacao) of een paar eetlepels kokosrasp. Leef je uit! 

 

 

Wat mik je in de beslagkom? (ongeveer 10 stuks, met een beetje geluk)

 • 200 gram amandelmeel
 • 100 gram gesmolten roomboter of kokosolie
 • 100 gram palmsuiker of rietsuiker of zoet naar keuze (agave of honing)
 • Een stevige handappel zoals de Pinova of Jonagold (wrs gebruik je niet de hele appel, toevoegen naar smaak)
 • 2 eieren
 • snufje zout
 • 1 theelepel bakpoeder

 

En verder?

 1. Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar en voeg dan alle andere ingrediënten toe. Even goed roeren zodat je een egale massa hebt (wel een uitdaging).
 2. Voeg eventueel naar smaak toe iets wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld stukjes pure chocola (72%), rozijnen, gehakte noten of gedroogde vruchtjes, of gewoon de stukjes appel met kaneel.
 3. Niet snoepen van het deeg …
 4. Vul een bakblik voor muffins met papieren vormpjes. Verdeel het beslag over 10 vormpjes zonder dat alles eronder zit.  De vormpjes hoeven niet helemaal vol te zijn want het deeg rijst nog iets (of niet, dat ligt aan de stand van de zon en de vochtigheid in de lucht, geloof ik).
 5. Bak ze vervolgens ca 15 á 20 minuten op 180 graden. Haal ze eruit voordat ze zwart zijn!

Als de muffins zijn afgekoeld kun je ze prima bewaren in een luchtdicht afgesloten doos en eventueel invriezen, mochten ze het zo lang overleven…

 

 

Sterkte!