Voor wie is het gratis ontwikkeladvies?

Marjon - coauching & counselling - loopbaanbegeleiding, vitaliteitscoaching 45+, begeleiding van mantelzorgers bij overbelasting

Veel werknemers en ZZP’ers zijn geraakt door de coronacrisis en dat geldt zeker ook voor 45-plussers. Nu de economie weer voorzichtig opstart, merken we dat de coronacrisis heeft gezorgd voor fundamentele en blijvende veranderingen op de arbeidsmarkt.

We zullen ons moeten aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid; een andere manier van werken of zelfs een andere baan zoeken.

Minister Koolmees heeft aangegeven dat er financiële ondersteuning komt voor ontwikkeladviezen zodat jij je zo snel mogelijk kunt aanpassen aan deze nieuwe economische situatie. (bron: Kamerstuk 35420 nr. G).

 Er komen twee regelingen:

  • NL leert door met inzet van ontwikkeladvies, en
  • NL leert door met inzet van (online) scholing.

(bron: Kamerbrief Hoofdlijnen NL Leert Door)

 Wat houden deze in?

  • Ontwikkeladvies: Waar liggen jouw sterke punten en mogelijkheden om weer aan de slag te gaan? Je krijgt inzicht in jouw talenten, ontvangt een arbeidsmarktscan en een advies voor de toekomst.
  • Om- en bijscholen: Dit ontwikkeladvies geeft je richting voor om- en bijscholing. De Overheid stelt online scholing gratis beschikbaar.

 Voor wie en wanneer?

Deze regeling is niet alleen voor werknemers in de sectoren die getroffen zijn, maar ook bijvoorbeeld voor flexwerkers, of ZZP’ers die geen opdrachten meer krijgen.

Vanaf 1 augustus 2020 kun je hiervoor bij mij terecht!

Voorproefje?

Dan bied ik jou een gratis een korte kennismaking met loopbaancoaching waar je alvast mee kunt starten!

Meer weten?