Marjon

Leuk dat je kennis wilt maken!

Mijn naam is Marjon en vanaf dat ik een potlood kon vasthouden, teken ik. Uit iedere test of vragenlijst die in mijn latere werk als loopbaanadviseur op mij uitgeprobeerd werd door collega’s, kwam dat ik artistiek was en dat een creatief beroep het beste bij mij zou passen.

 

Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Levenswandel

Al heb ik allerlei functies gehad, het creatieve speelde altijd wel een grote rol. Ik schreef veel, maakte websites, ontwikkelde lesmateriaal, maakte illustraties in personeelsbladen, tekende uitnodigingen, en zette later in mijn werk als loopbaan-, leefstijl- en lifecoach vaak creatieve methodieken in.

Ook in mijn eigen praktijk waarin in cliënten(nu online) begeleidde naar een gezonde relatie met eten en naar hormoonbalans, kwam het geregeld voor dat kleurpotloden, klei of verf op de coachtafel lagen. Of er ging een reflectief schrijven opdracht mee naar het huis van de cliënt. 

Iedere week viel mij het neerzetten van de weegschaal zwaarder en zwaarder. De dieetmentaliteit en -cultuur paste niet bij mij. En toch leek het gesprek altijd weer daarop terecht te komen. Met als gevolg een overheersend gevoel bij de cliënten mislukt te zijn. De twijfels en negatieve gevoelens , destructieve link leggen tussen gewicht en wat je waard bent, raakten mij meer en meer. 

Het werd tijd om een nieuw pad te bewandelen en zo is deze website ontstaan. Wel begeleiding maar dan anders. Los van verwachtingen en volop buiten de comfortzone gaan.

En dat gebeurde. Mijn uitgebreide advies met de scan maakte ik volledig online, het stappenplan in e-learning-vorm, begeleid worden kan, maar dan anders, want

Het probleem wordt nooit opgelost op het niveau waar het is ontstaan.

 

Crea Bea

Zelf ben ik ook graag creatief bezig.

Ik teken vaak dieren en mensen, en maak illustraties voor kinderverhalen. Niet altijd volgens regeltjes maar intuïtief. Perspectief tekenen is minder aan mij besteed. Ik geef er graag een eigen draai aan.

Naast tekenen schrijf ik veel. Niet alleen professioneel (schrijven, redactie, content marketing), maar ook in mijn vrije tijd. Vooral sprookjes, korte en kinderverhalen.

 

Juf Marjon

Als kind zette ik mijn poppen op bed en gaf deze les met krijt en schoolbord. In mijn werk bij het psychologenkantoor gaf ik diverse trainingen, waaronder effectief communiceren. Als leefstijlcoach verzorgde ik vaak de groepssessies.

Op dit moment ben ik docent in het afstandsonderwijs van o.a. Leefstijlcoach, Gewichtsconsulent, Orthomoleculaire therapie, Life coach, en ben ik (schaduw)auteur van cursus- en lesmateriaal. 

 

Wat kan ik je bieden?

Naast dat ik een illustratie of een (dier)portret voor je kan maken, is het mogelijk om creatieve werksessies (creatief coachen gecombineerd met ACT) met mij in te plannen. 

Ook vind je (binnenkort) online diverse creatieve cursussen die je thuis en op jouw moment kunt volgen. 

Daarnaast schrijf ik nog steeds voor marketingafdelingen en kleine zelfstandigen. Heb je een tekst nodig? Of wil je je tekst laten redigeren? Neem dan contact met mij op.

 

Liefs van Marjon