“I lived in books more than I lived anywhere else.” Neil Gaiman

Over mij

muziek, boeken en tekenen

Mijn naam is Marjon en ik ben getrouwd met Janwillem. Als kind schreef en tekende ik graag. Sprookjes, korte verhalen en dan zelf de tekeningen maken. Door mijn psychologiestudie ben ik gaan schrijven over gedrag, emoties, werk, vitaliteit en ons gevoelsleven. Ook gebruikte en gebruik ik creatief schrijven bij het begeleiden van mensen met een loopbaanvraag. Naast zelf schrijven hou ik van lezen, (auto)biografieën, fantasy, sprookjes, Engelse literatuur, thrillers, etiketten op pindakaaspotten, posters, informatieborden, recepten …

Creatieve loopbaanbegeleiding

Als loopbaanadviseur ben ik niet altijd even enthousiast over de standaardprogramma’s en ontwikkelprogramma’s die aangeboden worden. Ik ben er namelijk van overtuigd dat niet de begeleider bepaalt wat goed werkt voor een individu, maar dat het individu dit zelf het beste weet

Meestal gebruik ik kunstzinnige methodieken, zoals creatief schrijven of tekenen/schilderen, narratieve methodiek bij de loopbaanbegeleiding. Al blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat deze methodieken effectief zijn, binnen de standaardprogramma’s, zoals binnen het ontwikkelingsprogramma van de Overheid, is hier meestal nog geen ruimte voor.

Werk en vitaliteit

Mijn studie Psychologie, richting Arbeid & Gezondheid,  heb ik afgerond met een wetenschappelijk onderzoek over contextuele jobcrafting (het actief zelf aanpassen van je werkzaamheden) bij werknemers die mantelzorg verlenen. Daarnaast heb ik meegewerkt als coauteur aan een wetenschappelijke artikel hierover. Dit artikel zal binnenkort gepubliceerd worden.

Momenteel ben ik bezig met een onderzoek naar Reflectie, een interessant en breed thema. Reflecteren doen we eigenlijk allemaal in meer of mindere mate. Je denkt bewust na over je eigen handelen, je probeert bijvoorbeeld te leren van je ervaringen en jezelf te ontwikkelingen. Reflecteren is een cognitief proces. Je zet hierbij ervaringen om in betekenis. In mijn onderzoek is dit gerelateerd aan welbevinden in het werk. Hoe verloopt het reflectieproces bij mensen op weg naar werkgerelateerd welbevinden? Hoe kan een werkgever hier alert op zijn?

Taal & Teken

Naast het schrijven over werk, loopbaan en vitaliteit schrijf ik nog steeds graag korte verhalen, kinderverhalen en sprookjes. Bij de kinderverhalen maak ik zelf nog wel eens de illustraties.

Ook ben ik verliefd geworden op zakelijk tekenen. Een beeldenbieb en online cursussen staan op de to-do-lijst.

Taal

Teken

Recruitment en Support

Ik werk bij ValueCare als recruiter en managementondersteuner

Lees ook