Teksten over de psychologie van arbeid en gezondheid

Marjon Schiltman

Over mij ...

Ik hou van verhalen, levensverhalen van mensen over drijfveren, motivatie, gemaakte keuzes en het overwinnen tegenslagen. Unieke verhalen. Zodra ik kon schrijven, pende ik deze verhalen op. Eerst als klein Marjonnetje in spiegelbeeld van rechts naar links, later als hobby en professioneel.

Niet alleen werk ik als professioneel tekstschrijver en content creator, ook heb ik creatief, reflectief en expressief schrijven als methodiek ingezet als loopbaan- en reïntegratiecoach bij een psychologenkantoor. 

Het schrijven is dan vooral een vorm van aandacht geven. Gerichte aandacht en concentratie bij het schrijven brengen vaak innerlijk evenwicht en geluk. Volgens Daniel Coleman, psycholoog en bekend van het boek Emotionele intelligentie, zijn mensen die zich het best kunnen concentreren ook minder gevoelig voor emotionele ups en downs. Ze houden zich tijdens een crisis beter staande, zijn beter in staat het evenwicht te handhaven. Bewust kunnen focussen is voor ons welzijn van levensbelang. 

Bovendien kunnen we beter leren en door de nieuwe neurale verbanden vinden we antwoorden op onze levensvragen.

Daarnaast en creatief schrijven natuurlijk een heerlijke hobby. De verhalen in je hoofd vertrouw je toe aan het papier, voor jezelf, voor het nageslacht of misschien wel om te delen met een groter publiek.

Zelf schrijf ik het liefst korte verhalen, kinderverhalen (ook prentenboeken), sprookjes en blogs.