Duurzame inzetbaarheid, begeleiding kan volledig online

Vitaal blijven als 45-plusser

Zowel fysiek, mentaal als in het werk

Werk naast je arbeidsmarktfitheid ook aan je fysieke fitheid. Vitaliteit van werknemers staat hoog in het vaandel bij werkgevers. Een energieke uitstraling en vitaliteit zijn een belangrijk onderdeel van je eerste indruk.

Vitaal blijven – Duurzame inzetbaarheid
Er zijn veel verschillende definities voor duurzame inzetbaarheid. Een veelgebruikte definitie is die van het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN):

‘Duurzame inzetbaarheid is het vermogen van de medewerker om nu en in de toekomst toegevoegde waarde te leveren voor een organisatie en daarbij zelf ook meerwaarde te ervaren.’

Door de stijgende AOW-leeftijd is het noodzakelijk dat we steeds langer doorwerken. Om dit mogelijk te maken, moeten we langer inzetbaar zijn én blijven voor (verschillende) werkgevers. Daarbij ligt de aandacht op goed, gemotiveerd en gezond werken.

Vitale medewerkers weten zich aan te passen aan voortdurend veranderende omstandigheden. Dat valt niet altijd mee.

Lukt het jou als 45-plusser om vitaal te blijven op zowel het mentale, fysieke als werkvlak?

Of heb je behoefte aan ondersteuning hierbij?

Thema’s die aan de orde komen zijn o.a. een gezonde voeding en leefstijl, mentaal fit, loopbaan: een baan die bij jou past!

Je fit voelen, lekker in je vel zitten. Ook een gezond gewicht draagt daar voor een groot deel aan bij. In overleg met jou bepalen of jij hier ook mee bezig wilt zijn. Met gezonde voeding je vitaal voelen, zonder de terreur van de weegschaal!

Begeleiding mantelzorgers

Het ontzorgen van de mantelzorger

Jij als mantelzorger levert langdurige en onbetaalde zorg aan een naaste of dierbare, soms ook omdat er geen andere mogelijkheid is. De Participatiewet stimuleert dat naasten de zorg voor het oudere familielid op zich nemen, alleen het valt niet altijd mee dit te combineren met de zorg voor het eigen gezin, de eigen lichamelijke klachten of een betaalde baan.

Toch zien veel mensen mantelzorg als vanzelfsprekend. De kans om dit voor een naaste te doen geeft veel voldoening, maar ook veel stress en drukte. Het is een flinke verantwoordelijkheid om te dragen en veel mantelzorgers voelen zich dan ook overbelast. Het combineren van de mantelzorg met een betaalde baan valt niet mee (zie ook mijn onderzoek naar mantelzorg bij mensen met een betaalde baan hieronder).

Omdat de mantelzorg intensief is kan het zijn dat jij als mantelzorger je eigen behoeften verwaarloost. Mijn begeleiding helpt jou om je verantwoordelijkheden, naar jezelf en degene die je verzorgt, in kaart te brengen en hiermee te leren omgaan. Daarnaast komen thema’s als gezonde voeding en leefstijl, voldoende herstelmomenten, etc. aan de orde.

Je fit voelen, lekker in je vel zitten. Ook een gezond gewicht draagt daar voor een groot deel aan bij. In overleg met jou bepalen of jij hier ook mee bezig wilt zijn. Met gezonde voeding je vitaal voelen, zonder de terreur van de weegschaal!

Tarieven en aanmelden

Voor de tarieven en het aanmelden verwijs ik naar:

 

Begeleiding kan volledig en gedeeltelijk online via een beveiligd en gebruiksvriendelijk platform
Vragenlijsten en tests kunnen, indien nodig, vanuit huis ingevuld en opgestuurd worden