Wat is creatieve coaching?

“Coach je me dan bij het leren tekenen of schilderen?” “Het klinkt wel leuk, maar ik kan nog geen simpel poppetje tekenen?” ‘Gaan we dan alleen maar knutselen?” zijn vragen die mensen mij vaak stellen als ik het over creatieve coaching of kunstzinnige counseling heb. Wat is het eigenlijk?

Bij creatieve coaching begeleid ik jou met beeldende middelen en creatieve opdrachten, zoals schilderen, tekenen, boetseren of creatief schrijven, NAAST de reguliere gesprekken en instrumenten. Wanneer je je creativiteit inzet, kom je bij je onbewuste terecht, ga je je intuïtie inzetten.

Je krijgt niet alleen inzicht in wat je werkelijk wilt, zonder de laag van conditionering (‘ik kan dit niet’, ‘ik ga voor wat anderen van mij verwachten’, etc.), maar weet ook hoe je tot positieve verandering kunt komen.

Iedereen is creatief. De overtuiging van wat ‘mooi’ is, zit ons vooral in de weg. Zeker, de schilderijen van Van Gogh zijn prachtig, maar je hoeft niet zo te kunnen schilderen of tekenen, of te schrijven als Mulisch, om plezier te beleven aan creëren.

Samen met mij ga je op ontdekkingsreis om meer inzicht te krijgen in wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Door jouw creativiteit in te zetten ga je voelen en denken buiten de vaste kaders.

Jouw inspiratie en inzichten kun je gaan omzetten in daden. Op weg naar een betere balans tussen jouw innerlijke wereld en jouw leven.