Wie is Marjon?

De rode draad in mijn leven is schrijven. Vanaf het moment dat ik een pen kon vasthouden, heb ik een dagboek bijgehouden en zelf verhaaltjes geschreven. 

Op mijn vierde jaar was mijn grote liefde een zwarte keeshond met ietwat overgewicht. Ik wist zeker dat ik later met hem zou trouwen. Baki, zoals hij heette, kreeg opvolgers zoals Tasja en Timmie. 

Rond mijn 13e jaar stond er eend op het kerstmenu. Ik begreep er niets van. Ik kon uren naar eenden kijken en nu zou er een op mijn bord belanden. Zo werd ik mij bewust van de complexe relatie tussen mens en dier. 

Na het afronden van de bachelor psychologie zag ik dat het mogelijk was om via de master af te studeren in antrozoölogie, de wetenschap die de vaak wat complexe interactie tussen mens en dier onderzoekt. Mijn keuze was snel gemaakt. 

Niet alleen heb ik zelf een bijzondere relatie met dieren, ook schrijf ik regelmatig kinderverhalen waarin deze interactie een grote rol speelt. 

Ook als schrijver ben je nooit af. Los daarvan vind ik het heerlijk schrijfcursussen en schrijfworkshops te volgen. Op het moment volg ik de opleiding Creatief compleet aan de Schrijversacademie met als specialisatie Columns & blogs schrijven en Kinderboeken schrijven.

Daarnaast heb ik met veel plezier cursussen gevolgd óver schrijvers, zoals een online cursus over Hans Christian Andersen aan het Hans Christian Andersen Centre in Denemarken en online cursus over Sprookjes aan de University of Newcastle.

Marjon Schiltman, Taal & Teken - (tekst)schrijver

Ook teken ik graag dieren. In dit filmpje komen er een paar voorbij. Mijn zoon, Danny, heeft de muziek voor dit filmpje geschreven. De meeste foto’s zijn door mijn dochter Tamarah gemaakt.