Marjon Schiltman

Mijn levenspad

Ik heb in mijn werkleven veel ervaring opgedaan als loopbaanadviseur, voedings-, leefstijl- en vitaliteitscoach en als counsellor. Regelmatig zette ik creatieve werkvormen in om een hulpvraag te verhelderen, samen met de cliënt inzicht te krijgen in zijn of haar innerlijke wereld.

Dat doe ik graag, werken met mensen, niet sturen maar aansporen, samen onderzoeken wat oplossingen en acties kunnen zijn binnen de mogelijkheden van de cliënt.

Als voedings-, leefstijl- en vitaliteitscoach kwam ik veel in aanraking met vrouwen in de overgang. Sterker nog, ik kreeg er zelf ook stevig mee te maken.

Door problemen in de energiehuishouding en een flinke hormoondisbalans gecombineerd met een stevig vertraagde schildklier koos ik ervoor een tijdje te stoppen en ander werk te doen. Werk waarin ik vooral vanuit huis kon werken. Ik werk drie dagen op afstand bij een bedrijf in Utrecht, waar ik vooral mijn creativiteit kwijt kan.

Toch bleef het werken met mensen, voeding, gezondheid en leefstijl aan mij trekken en ik bleef ook nog steeds mij verder verdiepen in gezondheid, voeding, vitaliteit en leefstijl bij vrouwen in de overgang en boven de veertig.

‘Ik kan jou niet los zien van voeding’, zei een oud-collega en leefstijlcoach tegen mij. Ik hou van eten, zelf bakken, maar lees alles over voeding in relatie tot gezondheid. Waarom? Ik heb er zelf zo ongelooflijk veel aan gehad en dit ook bij andere vrouwen gezien. 

 

Relevante opleidingen, o.a.:

 
 • Psychologisch medewerker Pedagogiek en Psychologie 
 • Propadeuse Voeding & Diëtetiek 
 • Bachelor of Science Psychologie (Minor Psychologie Arbeid & Gezondheid)
 • Mastermodules Psychologie: Psychodiagnostiek Arbeid & Organisatie, Psychologie van Duurzame Inzetbaarheid, Loopbaanmanagement)
 • Module Voeding & Gezondheid (uit bachelor gezondheidspsychologie)
 • Module Coaching vanuit psychologisch perspectief (uit master levenslooppsychologie)
 • Module Gezondheidsgedrag: interactie tussen individu en omgeving (uit bachelor gezondheidspsychologie)
 • Hbo voedingsdeskundige (CIVAS)
 • Transactionele analyse (ITAN)
 • Oplossingsgericht coachen (ITAN)
 • Gewichtsconsulent (CIVAS)
 • Ayurveda (diverse)
 • Ayurvedische voedingsleer (Ayurcentrum)
 • Orthomoleculaire voedingsleer (SOE)
 • Orthomoleculaire gewichtsbeheersing (Ortho Linea)
 • Creatieve therapie (diverse)
 • Vitaliteitscoaching (CIVAS)
 • Counseling bij verslaving (CIVAS)
 • NLP (CIVAS)
 • Vrouwenhormonen (SOHF)
 • Voeding en hormonen (SOHF)
 • Mindful eten en emotie-eten

 

Naast mijn praktijk heb ik veel kennis en werkervaring opgedaan als (online, content en neuro-) marketeer, veel geschreven en geredigeerd, en werk ik drie dagen in de week op voor een afdeling Communicatie & Marketing bij een middelgroot bedrijf in Utrecht (vanuit huis).