Wie is Marjon?

De rode draad in mijn leven is schrijven. Vanaf het moment dat ik een pen kon vasthouden, heb ik een dagboek bijgehouden en zelf verhaaltjes geschreven. 

Op mijn vierde jaar was mijn grote liefde een zwarte keeshond met ietwat overgewicht. Ik wist zeker dat ik later met hem zou trouwen. Baki, zoals hij heette, kreeg opvolgers zoals Tasja en Timmie. 

Rond mijn 13e jaar stond er eend op het kerstmenu. Ik begreep er niets van. Ik kon uren naar eenden kijken en nu zou er een op mijn bord belanden. Zo werd ik mij bewust van de complexe relatie tussen mens en dier. 

Na het afronden van de bachelor psychologie zag ik dat het mogelijk was om via de master af te studeren in levenslooppsychologie en antrozoölogie (de wetenschap die de vaak wat complexe interactie tussen mens en dier onderzoekt). Mijn keuze was snel gemaakt. 

Graag wil ik levenslooppsychologie en antrozoölogie combineren en het effect van huisdieren op eenzaamheid bij ouderen onderzoeken. 

Ook begeleid ik ouderen en hun mantelzorgers bij zingeving aan werk en leven, vitaliteit en omgaan met eenzaamheid, vergroten veerkracht en positive aging.

Niet alleen heb ik zelf een bijzondere relatie met dieren, ook schrijf ik regelmatig kinderverhalen waarin deze interactie een grote rol speelt. 

Op het moment volg ik de opleiding Creatief zakelijk compleet aan de Schrijversacademie met als specialisatie Columns & blogs, en eventueel korte verhalen en romans schrijven.

Daarnaast heb ik naast een cursus Kinderverhalen schrijven, met veel plezier e-learnings gevolgd óver schrijvers, zoals een online cursus over Hans Christian Andersen aan het Hans Christian Andersen Centre in Denemarken en online cursus over Sprookjes aan de University of Newcastle.

Marjon Schiltman - (tekst)schrijver

Twee korte blogs die wat meer vertellen over mij:

Ik teken graag dieren. In dit filmpje een kleine selectie. Mijn zoon, Danny, heeft de muziek voor dit filmpje geschreven. De meeste foto’s op deze website zijn door mijn dochter Tamarah gemaakt.