Waarom de zee zo zout is

Eindelijk ben ik gestart met het schrijven van mijn kinderboek. Het verhaal dat al jaren door mijn hoofd spookt. De flarden tekst die her en der verspreid staan naast alle persoonsbeschrijvingen, het plot, de tijdlijn, in mijn rode schrift met witte stippen ga ik verwerken in een boek met een begin en een eind.

Schreef ik eerder voor mijn eigen kinderen al verhalen (o.a. over Joeka, een plant in de vensterbank van groep 5), nu ga ik het ook echt serieus oppakken. Titia Vaags is mijn schrijfcoach, mijn klankbord. Zij gaat mij helpen door feedback te geven.

Het verhaal gaat over Mara, Paco, Esmeralda, Pelusa (kat), Roef (hond) en Raskar (Raaf). Mara zoekt haar familie en het eiland waar ze vandaan komt.

Hierboven het huisje waar Mara samen met Paco woont.

Meer creatief schrijven en updates

Het schrijven van een kinderboek: hoe ver ben ik?
Peppa: waarom de zee zo zout is 30%

Vaak maak ik zelf de illustraties bij de verhalen. Ook teken ik dierportretten: